Terugblik Data Science Top 50 evenement 2022

Op dinsdag 28 juni 2022 pitchten drie succesvolle bedrijven binnen de data science industrie tijdens het evenement van de MKB Data Science Top 50. PTTRNS.ai mocht zich uiteindelijk, na een spannende strijd, de snelste stijger binnen de data science noemen.

De definitieve ranking 2022

Verslag over de editie van 2022

 

Op dinsdag 28 juni 2022 hebben drie succesvolle bedrijven binnen de data science industrie gestreden om de eerste plek tijdens het evenement van de MKB Data Science Top 50. PTTRNS mag zich de snelste stijger van 2022 binnen de MKB data science noemen.

 

Voor het evenement, georganiseerd door Florijnz Corporate Finance, De Breed & Partners, het MKB Datalab en Gemeente ‘s-Hertogenbosch, vormde de ranking van de 50 ‘snelste stijgers binnen de data science industrie’ de basis. Deze lijst is samengesteld door Florijnz Corporate Finance en op basis van criteria zoals groei in het totaal assets en medewerkers werd de ranking van bedrijven vastgesteld.

 

Een belangrijk onderwerp

Niemand minder dan Iwan Verrips (bekend van BNR radio) presenteerde het evenement tijdens de Dataweek NL in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens het rondetafelgesprek werd de vakjury en het onderwerp data science geïntroduceerd.

 

Volop Data Science inspiratie

De top drie uit de ranking, die behalve PTTRNS.ai bestond uit ElastIQ-Connect en Digital-Power, kreeg tijdens het evenement het podium om te pitchen. Mariam Halfhide, AI Strategist bij GoDataDriven, was de spreekster van het evenement. In haar verhaal ging zij in op de Europese regulering omtrent Data Science en AI en wat dit in de praktijk betekent voor het MKB.

 

Top 3 ranking

Na de pitches van de data science bedrijven was het aan de vakjury, maar ook aan het publiek om de favoriet bekend te maken. De uiteindelijke uitslag werd voor de helft gebaseerd op het oordeel van de vakjury, aangevuld met de stemmen vanuit het publiek. PTTRNS.ai kreeg de meeste publieksstemmen, en dit gaf de doorslag. Het oordeel van de jury was gebaseerd op de criteria presentatie, impact, innovativiteit en schaalbaarheid. PTTRNS.ai ging er dus met de winst vandoor, gevolgd door Digital-Power en ElastIQ-Connect (derde plek).

 

Exclusieve prijs voor de winnaar

 

Eindelijk weer een data evenement waar iedereen tevreden op terugkijkt. Het was een spectaculaire middag. De uiteindelijke winnaar ging natuurlijk niet met lege handen naar huis. De hoofdprijs bestond uit een exclusief diner voor het management team in de kapel van data universiteit JADS.

Sfeerimpressie 2022